Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
    незнам тоя студ защо ви дига разхода. и зима и лете не съм видял разлика в разхода ми.
    Няма как да стане поради факта че зимата ти работи повече на смукач и докато вдигне градусите гори повече ... поне 1 литър дава повече .
    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
    Ramstein - Benzin
    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
      Няма как да стане поради факта че зимата ти работи повече на смукач и докато вдигне градусите гори повече ... поне 1 литър дава повече .
      Къф смукач, кви пет лева ? Па той е и дизел . При инжекциона смукач липсва, имаме си ламбда сонда ,дебитомер и куп други такива извземащи функцията на смукача.

Comment

• Добре де като е студена колата не харчи ли повече всички знаем че зимата по трудно загрява .....
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin

Comment

Добре де като е студена колата не харчи ли повече всички знаем че зимата по трудно загрява .....
          Ами ако ти е в ред сондата и реотана работи ще и трябва много малко време да влезне в режим.Същото важи и за дебитомера и за тем. датчици. А за нормално ( не трудно ) загряване си трябва и коректно работещ термостат. Преди това ДВГ-то работи с усреднени стойности. При тези условия няма да има кой-знае колко голяма разлика в разхода. А за зимен градски разход си зависи и от разстоянията които правиш. Ако караш сутрин по 3км и вечер също, ще ти е малко по-висок ,логично.
          Last edited by Доко; d.m.y г., 21:09.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
            Ами ако ти е в ред сондата и реотана работи ще и трябва много малко време да влезне в режим.Същото важи и за дебитомера и за тем. датчици. А за нормално ( не трудно ) загряване си трябва и коректно работещ термостат. Преди това ДВГ-то работи с усреднени стойности. При тези условия няма да има кой-знае колко голяма разлика в разхода. А за зимен градски разход си зависи и от разстоянията които правиш. Ако караш сутрин по 3км и вечер също, ще ти е малко по-висок ,логично.
            Аз тва го знам обясни го на калцоне щото му дава зимно и летно време един и същ разход което при никоя кола не е възможно ....

Ramstein - Benzin

Comment

Аз тва го знам обясни го на калцоне щото му дава зимно и летно време един и същ разход което при никоя кола не е възможно ....
              Аааа , аз с дизелаците съм на Вие, мноо съм бос там, друг да му обяснява

Comment

• миналата зима си харчеше 6, ся пак с 10 лева минавам 100км. който не вярва да сипи и ще му покажа. няма кво да ми обяснявате. аз нъли си го гледам реално как е. няма да ва лъжа тука. сипвам за 10 лева и минавам 100 км. тва е. ако ще квот ще да е вънка.
                Last edited by k1lcone; d.m.y г., 23:47.

Comment

• Първоначално публикувано от bobojust Покажи съобщение
                  Нещо да споделите за разхода на дизелите?
                  аз бих казал за мойта 1.9 дизеларка 115 кобилки разход 6.8 градско извън градско не почти не съм я карал . Тих дизел на фона на дачията , 2 месеца я имам немам проблеми (чукай на здрав дънер ) . По сфетофарите за 1.9 ми се отдава да се ебавам с тия с баварците и голфовете . Т'ва бих казал за мойта Джулия .
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                  sigpic

Comment

• 2.4 ката гори 8-10 на 100 , 1.9 гори 5 и малко на 100 градско малко ме съмнява .... .

Ramstein - Benzin

Comment

• сичко зависи от стила на каране. аз в пловдив не дигам повече от 60. и ги дигам спокойно. все пак аз си плащам горивото, а не тоя зад мен дето бърза

Comment

2.4 ката гори 8-10 на 100 , 1.9 гори 5 и малко на 100 градско малко ме съмнява .... .
                        Не само тебе те съмнява
                        Щото карам 2.4 и знам че 8 л. трябва да си предвиждам за 100 км...а 1.9 и 5.5 им стига Да ама не
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

миналата зима си харчеше 6, ся пак с 10 лева минавам 100км. който не вярва да сипи и ще му покажа. няма кво да ми обяснявате. аз нъли си го гледам реално как е. няма да ва лъжа тука. сипвам за 10 лева и минавам 100 км. тва е. ако ще квот ще да е вънка.
                          според цената на горивото доста трудно можеш да определиш че ти е горила пак толкова, миналата зима цените на горивата бяха по-високи от сега, а и този метод слагам за 10 лева и карам 100 км никога няма да ти е точен, никога точно не можеш да определиш че 10-те лева си ги изгорил. най-добре пълно - пълно, до капачката и ако е възможно на същата бензиностанция и на дъщата колонка ако е възможно, тогава почти можеш да я засечеш реално.
                          цените на горивата се променят с течение на времето и спрямо парите които си дал преди и сега е невъзможно да й отгатнеш разхода

Comment

сичко зависи от стила на каране....
                            ....и от маршрута в града в който караш, както и в часовото време. Така, че всичко това обезсмисля цялата тази тема, защото за един "градско" си е чисто и просто "извънградско", а за друг "градското" няма нищо общо с понятието "градско", залегнало в спецификациите на производителя. А да не говорим за начина на каране..
                            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Ами, така е. Едва ли в Германия имат в предвид под извънградско Пловдив - Асеновград

Comment

• Първоначално публикувано от raffaello Покажи съобщение
                                според цената на горивото доста трудно можеш да определиш че ти е горила пак толкова, миналата зима цените на горивата бяха по-високи от сега, а и този метод слагам за 10 лева и карам 100 км никога няма да ти е точен, никога точно не можеш да определиш че 10-те лева си ги изгорил. най-добре пълно - пълно, до капачката и ако е възможно на същата бензиностанция и на дъщата колонка ако е възможно, тогава почти можеш да я засечеш реално.
                                цените на горивата се променят с течение на времето и спрямо парите които си дал преди и сега е невъзможно да й отгатнеш разхода
                                и ако не те лъжат на бензиностанцията все пак на резервоар 63 л. събра 67л.а преди тва имах защатото тъкмо беше светнала лампата . Така че и тва не е мн точно щот незнаеш какви фокуси праят тия
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                                sigpic

Comment

Working...
                                X